Clatite americane (reteta)
Spre deosebire de traditionalele noastre clatite, acestea americane sunt mai pufoase si mai gustoase.
Sa faci clatite americane este mult mai usor decit cele obisnuite.
Ca sa obtii minunatele clatite americane pentru micul dejun, ai nevoie de citeva ingrediente simple:faina, lapte, oua si unt. Compozitia obtinuta va fi desigur mai densa decit in cazul clatitelor obisnuite. Iar ca sa iti iasa perfect, mai tine cont de un sfat: nu trebuie sa lasi focul aragazului prea mare pentru ca exista riscul sa le arzi prea tare! Cele mai bune clatite americane au nevoie de foc mediu si de cel putin doua minute ca sa se coaca.
Dar iata detaliile pas cu pas despre ingrediente si preparare.
Ingrediente (pentru 12 clatite):
- 250 ml de lapte
- 125 grame de faina
- 1 ou
- 3 linguri de zahar granulat
- 3/4 linguri de sare
- 2 linguri de unt sau margarina
- 4 linguri de praf de copt
Preparare:
Combina toate ingredientele intr-un bol mare. Intii pune laptele si amesteca-l cu zaharal, adauga oul, praful de sare si untul. Combina faina cu praful de copt separat, iar apoi incorporeaz-o treptat in compozitia initiala. Este recomandat sa te folosesti de un mixer ca sa-ti inlenesti munca. Amesteca bine pina cind nu se mai vad cocoloase. Pentru un plus de parfum, poti adauga la aceasta compozitie si un pliculet de zahar vanilat.
Incalzeste o tigaie in care adaugi un virf de unt. Lasa untul sa se topeasca, iar apoi, cu un polonic mic, ia din cimpozitia de clatite si toarna in mijlocul tigaii. Lasa clatita sa se coaca, iar cind vezi ca apar bule in compozitie, intoarce-o si pe partea cealalta cu ajutorul unei palete.
Serveste-le cu duceata preferata, cu fructe ori, daca nu te dai in vint dupa gemuri, poti sa le servesti cu miere sau ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu